13.09.2024

Як просто та швидко приготувати млинці

Рецепт швидкого приготування млинців

Простий у приготуванні рецепт домашніх млинців. Впораються навіть діти.

Вам знадобиться

  • 3 яйця
    2 столових ложки цукру
    1 чайна ложка солі (без гірки)
    500 мл молока (якщо любите тісто більш рідке, то 600 мл)
    200 грам борошна (якщо немає мірного стаканчика, то 10 столових ложок борошна з невеликою гіркою)
    2 столових ложки рослинної олії

Інструкція

  1. Беремо відповідний посуд для підготовки тіста. Мені подобається використовувати глибокі салатники або каструлі. У них зручно замішувати тісто як блендером (міксером), так і вручну, тому що тісто не вихлюпується через краї.
    Найкраще весь посуд та інгредієнти підготувати заздалегідь. Так процес підготовки тіста не займе більше 3 хвилин.
  2. Розбиваємо в посуд 3 яйця. Додаємо сіль і цукор. Ретельно збиваємо до розчинення цукру й утворення піни.
  3. Додаємо половину від підготовленої кількості молока, тобто 250 мл. Перемішуємо.
  4. Додаємо потроху борошно, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок.
  5. Доливаємо молоко, що залишилося, і додаємо 2 столові ложки рослинної олії. Знову все добре збиваємо.
  6. На дуже добре розігріту пательню додаємо трохи олії, щоб злегка змастити поверхню, і починаємо смажити млинці, не забуваючи постійно відганяти домочадців, які прагнуть гарячих млинців:)
  7. Це максимально простий і швидкий рецепт, який мене жодного разу не підводив. За ним приготувати млинці зможе навіть дитина.

P.S.: Якщо додати в тісто лише 1 столову ложку цукру, то млинці вийдуть нейтральні на смак, і тоді до них можна приготувати начинку (м’ясну, сирну тощо). Млинці з начинкою можна трохи прогріти з двох боків на пательні або в мікрохвильовці. Виходить дуже смачно та ситно!

Також читайте:  Як приготувати баклажани: 5 найкращих рецептів

МЛИНЦІ НАШВИДКУРУЧ

Зверніть увагу

Залежно від борошна, іноді його кількість може відрізнятися від запропонованої в рецепті на 30-50 грамів. Я раніше завжди зважувала на вагах рівно 200 грамів борошна, але з часом перестала. Тепер просто накладаю борошно столовими ложками. 10 ложок завжди вистачає (або 8 ложок, якщо зачерпую борошно з великою гіркою).

Корисна порада

Можна спробувати робити млинці за цим рецептом, але тільки на воді. Теж чудово вийшли! Ще можна поекспериментувати з добавками. Для особливого смаку можна додати ванілін або какао. Слід додати в тісто 2 столові ложки какао (Несквік). Млинці виходили красивого шоколадного відтінку з приємним смаком. Ідеально поєднуються з кавою.

Невелика порада для тих, хто не любить млинці через те, що вони зазвичай жирні: щоб млинці не були надто жирними, потрібно виливати олію прямо на сковороду. Необхідно налити трохи олії на блюдце, вмочати в неї силіконову щіточку і мазати нею сковорідку перед кожним млинчиком. Так кількість жиру на млинцях мінімальна. Крім того, при смаженні млинців, слід тарілку з готовими млинцями накривати кришкою. Так вони не підсихають і довше залишаються теплими.

Залиште коментар